De dertiende editie van de hardloop, fiets en hardloop wedstrijd in en door de dorpen Ter Idzard, Oldeholtwolde heeft dit jaar dezelfde sponsor als waarmee we bij toeval twaalf jaar geleden begonnen. Het is uniek aan het worden in de snel veranderende wereld.

Schildersbedrijf Lenis in Wolvega opnieuw hoofdsponsor.

 Voor behang, verf, glas, overkapping of een schilder dan ga je naar? http://lenis.nl

Vrijwilligers van groot belang

Voor een groot deel werken we al twaalf jaar met dezelfde vrijwilligers uit onze dorpen maar ook van onze vereniging AVH de atletiek vereniging in Heerenveen. Zonder vrijwilligers geen evenementen, wedstrijden, feesten en ga zo maar door. Denk aan ons en als je wilt helpen meldt je dan aan bij  Ilja van der Weg, zij is onze vrijwilligers coördinator. Zie onze website. Denk meteen maar eens aan andere activiteiten bij jou in de buurt overal zijn vrijwilligers welkom en nodig.

Onze wedstrijden

De afgelopen twee jaar zijn we een starterswedstrijd geworden dat willen we dit jaar ook weer zijn. Het betekent weinig deelnemers en weinig jury onderweg. Op deze manier kunnen wij het nog wel een paar jaar volhouden. We hebben twee afstanden.  Om 11 uur beginnen met de zogeheten Korte afstand(10-38-5 km). Geschikt voor de wat meer ervaren atleten.

Tien minuten later start de Sprint (5-19-3,6 km) waar veel beginnende du-atleten aan mee kunnen doen. Deze sprint kun je ook als duo of trio mee doen.

Medailles

Er zijn medailles per afstand zowel voor dames en heren.

En voor de eerste prijs van het snelste (duo of trio, )  per afstand hebben we medailles besteld.

De beste individuele Stellingwervers, (West + Oost natuurlijk) per afstand en zowel voor dames als heren kunnen ook een medaille krijgen.

De routes

Het looponderdeel gaat zoveel mogelijk over de fietspaden tussen Ter Idzard en Oldeholtpade.

We knallen de deelnemers voor de Korte afstand (10-38-5) om elf uur weg, die lopen twee ronden van bijna vijf kilometer, over de Idzardaweg en de fietspaden daarna hun fiets pakken voor het volgende deel van 38 km geheel over de wegen. Als ze daarmee klaar zijn, lopen ze nog één ronde van vijf km. De Sprint begint om 11:10 uur met één ronde van vijf  km.  En na hun fietsonderdeel van 19 km, lopen ze via de Hamersweg naar het fietspad en lopen rechtsom een ronde van 3,6 km. Dit jaar nieuw, voor het uitwijken van auto’s en tracktoren zijn er in januari grasstenen naast de weg gelegd. Hierdoor worden de wegen en de bermen minder modderig. Kom met je fiets niet in de berm dan tril je zo de sloot in.

Laatste aansporing

Kom naar Ter Idzard, doe mee of help mee.

En wil iedereen die er een heeft een Belgische vlag meenemen. Het is mogelijk dat we voor de derde keer op rij zuiderbuur Jan Meysmans weer als winnaar krijgen.

Rob de Kan.