Nieuws

overzicht

Bij de vierde cross in de Sport 2000 Faber Sport Wintercompetitie kwam de, tot dusver in het noorden onbekende atleet Richie Azombo op de langste afstand afgetekend als eerste over de meet. Azombo is sinds kort lid van AV Heerenveen. Oukubay Huruy,ook van AV Heerenveen volgde op ruim een halve minuut. ruim twintig seconden daarna finishte Tsjerk Dijksma als derde,

Het parcours was, in tegenstelling tot de voorgaande jaren droog en hard, maar door de vele oneffenheden nog steeds lastig.

De Heerenveense atlete Suzanne van Gelder won de 10,8 km. bij de dames. Zij werd gevolgd door Wytske Kok en Yvonne Knijn. Fèra de Vries lijkt bij de dames op de korte afstand regelrecht op de eindoverwinning in de competitie af te stevenen.  De jonge Heerenveense was voor de derde achtereenvolgende keer haar leeftijdgenote Kyra Brouwer van Ameland te snel af. Anniek deJong werd derde. Bij de heren op de korte afstand voelde Dokkumer Jacob van der Galien zich het beste thuis op dit crossparcours. Marcel Swart en Peter Peereboom eisten hier de andere ereplaatsen voor zich op.

De volledige uitslag staat op de uitslagenpagina. Daar staat ook een link naar mooie foto's gemaakt door Sieberen de Jong.