Nieuws

overzicht

De tweede loop van de Faber Sport Wintercompetitie trok maar liefst 187 deelnemers. De weersomstandigheden waren dan ook prima. Het parcours was een afwisseling van verharde en onverharde paden. Er kon worden gekozen voor een afstand van 3 km. of 8 km. in en rond het recreatiegebied De Heide.

De korte afstand bij de dames liet een strijd tussen jonge looptalenten. de 14-jarige Fèra de Vries bleek aan de meet de snelste, maar zij werd op korte afstand gevolgd door de een jaar jongere Mila Venema. Kyra Brouwer (14) werd derde.
De nummers 1 en 2 bij de heren waren evenals in 2017 Kevin Damstra en Peter Peereboom, Beide heren waren sneller dan vorig jaar. Jeroen van Dijk uit Dokkum werd derde.
De lange afstand bij de dames werd een prooi voor Sandra Sikkema uit Drachten. Lyanne Buwalda en Rosanne Stoelwinder eindigden hier als tweede en derde. Tsjerk Dijksma uit Damwald streek de hoogste eer op bij de heren. Hij liet Joris van den Bosch achter zich, die hij bij de Woutersbergjecross nog voor moest laten gaan. Oukiebay Huruy werd derde. De uitslagen kunnen worden gewonden op de uitslagenpagina.