Nieuws

overzicht

Wij hopen dat jullie genoten hebben van de wintercompetitie. Naast de wintercompetitie organiseert AV Heerenveen meer activiteiten. Een bloeiende vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Of het nu gaat om bestuurlijke zaken, wedstrijdactiviteiten of technische zaken, jouw club kan jouw gewaardeerde hulp goed gebruiken. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen graag contact met je op’ Graag tot ziens bij de volgende activiteit! 

Jan Sytze Jonker en Suzanne van Gelder wisten de laatste wedstrijd in de Wintercompetitie, de Knipecross, op hun naam te brengen. Zij stelden daarmee meteen hun eindoverwinning op de lange afstand in de Wintercomptetitie 2018/2019 veilig.
Op de korte afstand bij de dames was Lyanne Buwalda de snelste, voor Kyra Brouwer en Féra de Vries.
Bij de heren op dezelfde afstand wist Lars van Hoeven de tegenstanders op grote afstand te zetten. Hij volbracht de ruim vijfeneenhalve kilometer in een tijd van 19.29.
Tsjerk Dijksma uit Damwâld, de nummer twee in de Knipe, werd op slechts 2 puntjes afstand van Jan Sytze Jonker tweede in de Wintercompetitie. De derde plaats in de eindstand was voor Jetze Reijenga uit Gorredijk.
Ook bij de dames waren de verschillen in de einduitslag gering. Rosanne Stoelwinder werd vlak achter Suzanne van Gelder tweede in de Knipecross en op 9 punten eveneens tweede in de competitieuitslag. Yvonne Knijn eindigde op de derde plaats van de lange afstand.

Féra de Vries slaagde er niet in haar vierde overwinning te boeken op de korte afstand. In de Knipecross werd zij derde, maar haar overwinning in het eindklassement kwam niet in gevaar. De nummer twee van afgelopen zaterdag, Kyra Brouwer uit Nes Ameland), werd ook de nummer twee in het eindklassement. Nummer drie werd Anniek de Jong, die bij de Knipecross niet in actie kwam.
Ook Peter Peereboom hoefde zaterdag niet in actie te komen om toch als eerste te eindigen in het competitieklassement. Jarno van der Weg en Jacob van der Galiën maakten er een spannende onderlinge strijd van om de tweede plaats. Jacob was bij de Knipecross 6 seconden sneller dan Jarno, maar dat was niet voldoende om Jarno van de tweede plaats te houden. Jacob eindigde als derde op zes punten afstand van Jarno.

De volledige uitslag kan worden gevonden op de uitslagenpagina

De beide winnaars van de 15 km. van de Rotstergaastloop van afgelopen zaterdag hebben zich stevig genesteld in de Top50 Aller Tijden.

Richie Azombo komt met  zijn winnende tijd van 51:26 uit op een 12e plaats, meteen achter Riekele Kobes, die in 2013 6 seconden sneller was. Lotte Troost wist zelfs een plek bij de beste 10 te bemachtigen. De tijd van 1:04:42 bezorgt haar een tiende plaats, ten koste van Lizette van der Vegt, die in 2012 naar een tijd van 1:05:08 snelde.

Naast deze winnaars veroverden ook Jurriaan de Rouw (42) bij de mannen en Ilona Hoekstra (38), Sofia Houwer (42) en Yvonne Knijn (43) bij de vrouwen een plaats in de ranglijst van de beste 50 Rotstergaastlopers aller tijden. De actuele top50 kan worden gevonden op de uitslagenpagina bij de Rotstergaastloop 2019.

Bij de vierde cross in de Sport 2000 Faber Sport Wintercompetitie kwam de, tot dusver in het noorden onbekende atleet Richie Azombo op de langste afstand afgetekend als eerste over de meet. Azombo is sinds kort lid van AV Heerenveen. Oukubay Huruy,ook van AV Heerenveen volgde op ruim een halve minuut. ruim twintig seconden daarna finishte Tsjerk Dijksma als derde,

Lees meer...