Nieuws

overzicht

In de vakantieperiode  zijn er aangepaste trainingsuren voor de maandagavondgroepen.

De groep van 19.00 uur en de groep van 20.00 uur traint in de periode van 22 juli tot en met 26 augustus gezamenlijk. De begintijd van deze gezamenlijke training is steeds om 19.30.

De locaties zijn de volgende:

22 juli op de atletiekbaan

29 juli Oranjewoud (verzamelen bij de Overtuin)

5 aug. Atletiekbaan

12 aug Atletiekbaan

19 aug Oranjewoud

26 aug atletiekbaan.

De 3e Nannewiidloop van 2019 wordt op 10 juli georganiseerd. Inschrijven kan tussen 18.00 uur en 19.00 uur in het Kulturhûs aan de Julianastraat in Oudehaske.

Deelnemen kost €2,-.. Leden van AV Heerenveen betalen €1,-. Er kan worden gekozen uit afstanden van 5, 7,3 en 10 km.

Bij het Kulturhûs is ruime parkeergelegenheid voorhanden en tevens is er kleed- en douchegelegenheid.

De uitslagen zullen zo snel mogelijk na de loop worden gepubliceerd op deze website.

Het baanseizoen is al bijna weer halverwege en veel atleten bereiken zo langzamerhand hun topvorm. Dat zien we ook terug in de lijsten met persoonlijke records en clubrecords. Eerstejaars D-juniore Elisabeth de Haan verbeterde het clubrecord in haar categorie dat sinds 1992 op naam stond van Nadine de Haan met 2 centimeter. Tijdens de competitiewedstrijd in Stadskanaal spring zij liefst 4.88 m. ver. Daarmee staat zij op de 8e plaats van de nationale ranglijst van dit seizoen.

Lennert Naeff verblijft al enige jaren in Frankrijk, maar hij is nog steeds lid van AV Heerenveen. Frankrijk is het land van de wereldrecordhouder polsstokhoogspringen en dat inspireert ook de jeugd, inclusief Lennert tot het leveren van uitstekende prestaties op dat onderdeel. Tijdens een wedstrijd in Mont-de-Marsan wist Lennert op dit onderdeel de 4-meter.barriere te slechten. Dat was een verbetering van zijn eigen clubrecord bij de B-junioren.

Alle lijsten zijn door Harm Zijlstra weer bijgewerkt tot en met 22 juni. Hier kun je ze bekijken.

Harm Zijlstra heeft de outdoorpagina weer helemaal bijgewerkt met 14 recente baanwedstrijden.

Een kleine greep:

Eddy Elsinga deed in Duitsland mee aan een loop-tienkamp, Lennert Naeff werkte een puike 10-kamp af in meerkamp-mekka Talence. Sabrina Cruden werd in Amersfoort 13e op het NK 7-kamp voor mB. Tsjerk Dijksma kwam voor het eerst onder de twee minuten (1:59.99) op de 800 meter. Dat is goed voor de 15e plaats op de ranglijst “aller tijden”.

Verder zijn toegevoegd de 2e Athletic Champs en de 2e CD-competitie.

Ook de PR-lijst is weer helemaal bijgewerkt.