Nieuws

overzicht

Veel atleten zullen hebben gezien dat het middenterrein bij de atletiekbaan in de afgelopen zomer opnieuw is ingezaaid. Het terrein kon gedurende enkele maanden niet worden gebruikt. Voor de werpers betekende dat enige improvisatie was vereist, om toch nog enigszins te kunnen trainen. Tijdens de geimproviseerde trainingen werd besloten om het middenterrein, zodra weer beschikbaar, in gebruik te nemen met de organisatie van een werpwedstrijd voor senioren en masters. Door de droge zomer heeft het even geduurd, maar vrijdag 30 augustus was het zover. Achttien atleten maten op deze avond hun krachten, achtereenvolgens op de onderdelen speerwerpen, discuswerpen en kogelstoten.

Ondanks het feit dat op deze avond het winnen niet op de eerste plaats stond, noemen we toch nog even de verste worpen:

Joris Beintema van GSAV Vitalis uit Groningen wierp de speer 33,80 m.

'Bij Jan Kuis van AV PEC 1910 uit Zwolle landde de discus na 35,36 m.

Jan stootte ook zijn 6 kilo zware kogel met 12,42 het verst:

Jildou Binnema zorgde ervoor dat er ook nog enkele persoonlijke records werden gevestigd. Zij kwam met de 500 gram zware speer tot 31,67 m. en de discus kwam tot 26,71 m/

Foto's van deze avond kunnen hier worden gevonden.

De volledige uitslag staat op atletiek.nu

 

De Overtuin trainingen van dinsdag 19:30 uur worden weer gehouden op de Baan per 10 september.

De 19:00 uur groep traint nog 1x in de Overtuin en gaan per  17 september weer op de Baan.

 

Op maandag 2 september is er nog één keer een gecombineerde training van de maandagavond-loopgroepen. De gecombineerde training is in Oranjewoud en begint om 19.30 uur. De verzamelpllaats is de ingang van de overtuin.

In de vakantieperiode  zijn er aangepaste trainingsuren voor de maandagavondgroepen.

De groep van 19.00 uur en de groep van 20.00 uur traint in de periode van 22 juli tot en met 26 augustus gezamenlijk. De begintijd van deze gezamenlijke training is steeds om 19.30.

De locaties zijn de volgende:

22 juli op de atletiekbaan

29 juli Oranjewoud (verzamelen bij de Overtuin)

5 aug. Atletiekbaan

12 aug Atletiekbaan

19 aug Oranjewoud

26 aug atletiekbaan.

2 sep. Oranjewoud

De 4e en laatste Nennewiidloop van dit zomerseizoen trok bijna 120 deelnemers naar Oudehaske. Dit had ongetwijfeld mede te maken met de prachtige weersomstandigheden.

Zoals meestal ging de meeste belangstelling uit naar de langste afstand, de 10 km. die de deelmers leidt door het dorp St. Johannesga, de Haultsterbossen en rond het idyllische Nannewijd. Henri Harmsen uit Drachten wist deze afstand als snelste af te leggen. Hij werd gevolgd door Gerrit Kramer. De snelste vrouw op de 10 km. was deze avond Ali Brouwer van Hooror uit Sneek, met Hella Yntema een minuutje later als tweede. Winnaressen en winnaars op de andere afstanden waren Wilma van Galen en Pieter van der Bij op de 7,3 km. en Hester Groenveld en Rein Kamer op de 5 km.

Alle uitslagen kunnen worden gevonden op de uitslagenpagina. Bennie van der Weide maakte mooie foto's, die via een link op dezelfde pagina kunnen worden bekeken.

Deze 4e Nannewiidloop was de afsluiting van deze zomerserie. De aandacht kan nu weer worden gericht op de Faber Sport Wintercompetitie. De eerste wedstrijd in deze serie, de Woutersbergjeloop, vindt plaats op 12 oktober in Oranjewoud. Elders op deze website kan meer informatie worden gevonden over deze Wintercompetitie.