Nieuws

overzicht

De Febo Perdok bokaal wordt uitgereikt door de burgemeester Tjeerd van der Zwan aan een persoon die een bijzondere bijdrage en/of bijzondere prestaties heeft geleverd voor/namens AV Heerenveen.
Omdat de burgemeester dinsdag 19 november onverwacht niet aanwezig kan zijn, wordt er een nieuwe datum geprikt voor de uitreiking van de Febo Perdok Bokaal.

Wordt vervolgd. 

Met de Woutersbergjeloop is afgelopen zaterdag de Wintercompetitie weer van start gegaan. Deze eerste loop trok ca. 140 enthousiaste lopers die de druilerige regen trotseerden om in Oranjewoud een 3 km. of een 6 km.te lopen. Daarnaast waren er nog eens 40 deelnemers voor het voorafgaande jeugdprogramma. Op de lange afstand waren Regine Postma en Richie Azombo de snelsten. Anniek de Jong en Joacom van der Galien werden de winnaars op de korte afstand.

Bij de jeugd waren Ate Clobus, Amarins Beijaard, Janne Rixt Boorsma, Sjoerd van der Meer, Eline Buitendijk, Tieme Mulder, Fenaa van der Meer, Liam Buitendijk en Marije Muller de nelsten in hun leeftijdsgroep.

De uitslagen staan hier.

Over drie weken is al weer de tweede loop in de competitie. Op 2 november vindt de Heideloop plaats rond het recreatiegebied De Heide in Heerenveen.

Veel atleten zullen hebben gezien dat het middenterrein bij de atletiekbaan in de afgelopen zomer opnieuw is ingezaaid. Het terrein kon gedurende enkele maanden niet worden gebruikt. Voor de werpers betekende dat enige improvisatie was vereist, om toch nog enigszins te kunnen trainen. Tijdens de geimproviseerde trainingen werd besloten om het middenterrein, zodra weer beschikbaar, in gebruik te nemen met de organisatie van een werpwedstrijd voor senioren en masters. Door de droge zomer heeft het even geduurd, maar vrijdag 30 augustus was het zover. Achttien atleten maten op deze avond hun krachten, achtereenvolgens op de onderdelen speerwerpen, discuswerpen en kogelstoten.

Ondanks het feit dat op deze avond het winnen niet op de eerste plaats stond, noemen we toch nog even de verste worpen:

Joris Beintema van GSAV Vitalis uit Groningen wierp de speer 33,80 m.

'Bij Jan Kuis van AV PEC 1910 uit Zwolle landde de discus na 35,36 m.

Jan stootte ook zijn 6 kilo zware kogel met 12,42 het verst:

Jildou Binnema zorgde ervoor dat er ook nog enkele persoonlijke records werden gevestigd. Zij kwam met de 500 gram zware speer tot 31,67 m. en de discus kwam tot 26,71 m/

Foto's van deze avond kunnen hier worden gevonden.

De volledige uitslag staat op atletiek.nu

 

De Overtuin trainingen van dinsdag 19:30 uur worden weer gehouden op de Baan per 10 september.

De 19:00 uur groep traint nog 1x in de Overtuin en gaan per  17 september weer op de Baan.

 

Op maandag 2 september is er nog één keer een gecombineerde training van de maandagavond-loopgroepen. De gecombineerde training is in Oranjewoud en begint om 19.30 uur. De verzamelpllaats is de ingang van de overtuin.