De eerste cross wedstrijd van het seizoen in het noorden is traditiegetrouw de Woutersbergjecross in de bossen van Oranjewoud. Dit jaar was het drukker dan ooit, met ook opvallend veel jeugd aan de start.

Bij de jeugd waren er maar liefst meer dan 70 jongens en meisjes bij de verschillende onderdelen. De cross is niet alleen populair bij de jeugd van AV Heerenveen, want de deelnemers kwamen uit alle windstreken/verenigingen van het noorden. Onder hen enkele toppers (en medaillewinnaars bij de D-spelen) zoals Tiba Miran en Wu Ping Kuiper. Zij werden allebei winnaar in hun categorie (junioren D). Maar in alle categorieën moest flink worden gestreden vanwege het sterke deelnemersveld. De toeschouwers kregen daardoor spannende races voorgeschoteld.

Ook bij de heren en dames voor de korte en lange cross stonden er weer veel deelnemers aan de start, in totaal rond de 120 inschrijvingen. De deelnemers aan de korte cross konden na 2,9 kilometer terug naar de finish, terwijl de deelnemers aan de lange cross daarna nog één rondje extra moesten lopen voor hun totaal van 5,8 kilometer. De winnaars op de korte cross waren Debora Petter uit Leeuwarden en Geale Postma uit Kollum. Bij de lange cross waren dat Jikke van der Berg uit Nijbeets en Joris van de Bosch uit Nes.

Kijk voor alle uitslagen en foto's op de pagina van de Woutersbergjecross