Het weer bij de start van de Rotstergaastloop oogde tamelijk vriendelijk, maar nadat de eerste regen was gevallen, bleek de kou een verraderlijke tegenstander. De records bleven deze dag dan ook uit.

Jan Sytze Jonker, de winnaar bij de mannen op de lange afstand, benaderde niettemin zijn snelste tijd tot op 35 seconden. Hij finishte in 51:22. "Good old" Saher Yousef, eindelijk weer terug in een wedstrijd van zijn club AV Heerenveen, liet zien dat hij het hardlopen nog niet is verleerd. Hij finishte als tweede in een tijd van 55:26. Joris van den Bosch van AV Impala werd derde en handhaafde zich daarmee als klassementsleider in de Wintercompetitie. Bij de vrouwen op de lange afstand was de Utrechtse Charlotte Dieters de sterkste. Met haar winnende tijd van 1:05:54 nestelde ze zich op een 15e plaats in het klassement aller tijden. Nummer 2, Jikke van der Berg, slaagde er in haar beste tijd ooit te verbeteren en won daarmee ook enkele plaatsen in datzelfde klassement. Haar tijd was 1:07:22.


Bij de vrouwen op de korte afstand was juniore Mila Venema de snelste van allemaal. Mila bereikte de finish bijna een minuut eerder dan de nummer twee Suzanne van Gelder van AV Heerenveen. Suzannes clubgenoot Hans Hiemstra kwam bij de mannen op de korte afstand als eerste over de eindstreep, meteen gevolgd door AV Heerenveen trainer Marcel Swart. Collega-trainer Eddy Elsinga werd hier derde.


Over vier weken volgt alweer de laatste loop in de Sport 2000 Faber Sport Wintercompetitie. Op 3 maart staat de Knipecross op het programma. Een pittige cross over 5 (1 ronde) of 10 kilometer in de buurt van De Knipe en Oranjewoud.


De uitslag van de Rotstergaastloop en de tussenstand in de Wintercompetitie staan op de uitslagenpagina.