Ruim 200 deelnemers hebben afgelopen zaterdag 2 december kou en mist getrotseerd en zich ingeschreven voor de Mildamcross. De editie van dit jaar was, door de regenval van de afgelopen weken, lastig, maar goed te doen.

Voor de lopers die zich hadden ingeschreven voor de 5 km was een ronde uitgezet door de bossen van Mildam en Katlijk. De nog maar 12 jaar oude Mila Venema uit Warga was alle andere dames op deze afstand te snel af. Zij finishte met 26 sec. voorsprong op Anniek de Jong. Kort na Anniek kwam de 13-jarige Féra de Vries als derde over de finish. Ook de 5 km. bij de heren kende een jeugdige winnaar. Huib van der Veur (14) uit Mildam was de sterkste voor Jarno van de Weg en Bauke de Jong.

Het eerste deel van de ronde van 10 km. viel samen met het parcours van de 5 km. Daarna gingen de lopers van de lange afstand richting de bossen van Oranjewoud, om daarna weer terug te keren naar Mildam. Riekele Kobes en Jan Sytze Jonger bleken van start tot finish vrijwel onafscheidelijk. Zij gingen gelijktijdig als eerste over de eindstreep. Jordi Dommerholt was de derde aankomende.

Bij de dames boekte Jikke van der Berg na de Woutersbergjecross haar tweede overwinning in deze competitie. Zij werd op enkele minuten gevolgd door Sofia Houwer en Alie Brouwer, beide uit Joure.

Halverwege de Wintercompetitie zijn Jikke van der Berg, Debora Peter, Joris van den Bosch en Jarno van der Weg de leiders in de verschillende klassementen.

De vierde loop, de Vegelinboscross vindt op op 6 januari plaats in de Vegelinbossen bij St. Nicolaasga.

Atleten die aan vier van de zes loopjes hebben deelgenomen krijgen een plaats in het eindklassement en ontvangen aan het eind van de competitie een attentie.

De uitslag en de tussenstand kan worden gedownload vanaf onze uitslagenpagina.